Rigips

PLACARI RIGIPS

O alta tendinta in procesul renovarii unei locuinte  este folosirea placilor de rigips .

Avand in vedere proprietatile placilor de rigips  (rezistenta in conditii de umiditate ridicata, rezistenta sporita la incendiu – placile de rigips sunt neimflamabile -, textura usoara ce permite modelarea cu usurinta a acestora), www.adirom.net va recomanda placarile cu rigips, avantajele fiind superioare costurilor.

Astfel, fie ca doresti sa dai un nou aspect locuintei tale, sau doresti sa obtii o rezistenta superioara la incendiu a constructiei, placarile cu rigips sunt solutia.

Ca si material, placile de rigips au in compozitie ipsos si un tip de carton foarte rezistent. Pentru a rezista la conditii de umiditate crescuta, acestea sunt tratate, astfel ca se previne mucegaiul, iar peretii pot sa „respire”.

Utilizarea acestora pentru interior accelerează procesul de realizare a constructiei datorita absentei proceselor umede.

Se inregistreaza economii si datorita greutatii lor reduse. In acelasi timp, folosirea acestora contribuie la imbunatatirea conditiilor de locuit, deoarece este redusa umiditatea in interior, datorita calitatilor placilor de rigips.

 


 

COMPARTIMENTARI RIGIPS

Compartimentarile rigips sunt o solutie eficienta si mai putin costisitoare decat metoda traditionala de tencuire cu caramizi sau placi BCA. Astfel, atunci cand se doreste o compartimentare rapida, ce nu implica costuri prea ridicate, compartimentarea rigips este solutia optima.

Revenind la sectiunea placari rigips , mentionam din nou utilitatea acestora: Utilizarea acestora pentru interior accelerează procesul de realizare a constructiei datorita absentei proceselor umede.

Se inregistreaza economii si datorita greutatii lor reduse. In acelasi timp, folosirea acestora contribuie la imbunatatirea conditiilor de locuit, deoarece este redusa umiditatea in interior, datorita calitatilor placilor de rigips.

 


 

TAVANE FALSE

Tavanul fals sau plafonul fals, este folosit indeosebi pentru efectul vizual extraordinar.

Calitatile rigipsului ne permit si in acest caz sa modelam structura in toate felurile posibile, rezultatul fiind unul pe masura, iar clientul se bucura astfel de un aspect nou, cald si de o ambianta placuta in locuinta sa.

Pentru tavanele false se foloseste ca si in cazul compartimentarilor cu rigips, rigipsul.

Constructia unui astfel de tavan fals nu dureaza mult, este rezistenta la umiditate, incendiu si mucegai, iar aspectul final dupa terminarea lucrarii este dupa cum am mentionat si mai sus ,extraordinar.

O investitie mica poate aduce asadar beneficii foarte multe. Conteaza intr-adevar si executia lucrarii. Daca este executat prost (de cele mai multe ori fara a consulta un specialist), rezultatul este dezastruos, iar ambianta locuintei este afectata.

De aceea va recomandam sa apelati la specialisti in cazul renovarilor in locuinta dvs.

 


 

SCAFE

Pentru cei ce nu cunosc termenul de scafe, va prezentam definitia din DEX: “Suprafata curba sau cu muluri care face racordarea intre peretii si tavanul unei incaperi sau intre pereti si podea” pentru a intelege utilitatea acestei lucrari in cadrul lucrarilor de renovare a locuintei.

De ce scafe?
Pentru ca modul traditional de iluminat cu un bec atarnat in mijlocul tavanului este invechit, lumina nu este distribuita uniform, iar ambianta nu este una placuta! Pe masura trecerii anilor, tot mai multi specialisti in amenajari interioare au inceput sa integreze sursele de iluminat in aspectul global al incaperii, concentrandu-se pe iluminarea corespunzatoare a zonelor cheie din fiecare incapere.

La aceasta sectiune se incadreaza perfect scafele, obtinute prin prelucrarea rigipsului (dar si a altor materiale), precum si la tavanele false, in interiorul lor existand locuri speciale pentru integrarea corpurilor de iluminat.

Aspectul final este unul vizibil placut, ambianta locuintei este mai calda, iar lumina este orientata corespunzator spre punctele cheie ale incaperii unde a fost integrata scafa.

Costurile executiei unei lucrari de montare a scafei nu sunt ridicate, materialele folosite sunt usoare, astfel ca nu exista riscul desprinderii acestora, insa atentie! Si aici este recomandata instalarea scafelor de catre specialisti, pentru a evita eventuale accidentari si pentru un aspect profesionist si placut al lucrarii.

Scafele pot fi utilizate pentru diferite aplicatii, insa, cel mai adesea, sunt folosite pentru a delimita parti diferite de decor. Se pot obtine efecte calde prin combinarea unor culori diferite sau tapeturi pe aceeasi suprafata, separate printr-o scafa.